KHO Wolvertem Merchtem – SKRD A 1-3

22 januari 2023

Voor de eerste verplaatsing van het jaar kwamen Descheemaecker en Vandelannoitte in de ploeg ten koste van Hermans en de geblesseerde Defevere. Het was bijzonder kil in het Wolvertemse stadion en het was hopen op spektakel op de mat. De thuisploeg nam de beste start en Degrendel moest eerst een schot van Daels redden, waarna Erbas de rebound nipt naast mikte. Even later gaf ref Bonte een dubieuze strafschop nadat Vandelannoitte zuiver de bal leek te spelen. Heyvaert aanvaardde dit geschenk dankbaar en trapte zijn ploeg op een vroege voorsprong.

Net voor het kwartier kreeg SKRD A een eerste kans op de gelijkmaker, maar Vanhuyse besloot te zwak in de handen van Deloose. Voor de rest misten de withemden de nodige scherpte en hadden ze moeite met de constante pressing van de thuisploeg, zodat er nauwelijks kansen kwamen. Kwam daar nog aarzelend uitvoetballen bij, en zo moest Degrendel plots de 2-0 van Erbas verijdelen. De Roeselaarse doelman moest ook nog een vrijschop van Willems van onder de  lat halen.

Een vijftal minuten voor de rust toch nog een bezoekende kans ook toen Bakelandt over mikte na voorbereidend werk van Kimvwidi en Descheemaecker. Aan de overkant kwam SKRD goed weg toen Van Ransbeeck op de paal kopte. Met 1-0 naar de kleedkamers dus en werk aan de winkel!

Na de rust werd het vrij vlug 1-1 toen de thuisdoelman zich liet verrassen op een schuiver van Tibo Van de Velde. Even later werd een kopbalgoal van Kimvwidi afgekeurd wegens buitenspel. Na mooi samenspel met Van de Velde liet Descheemaecker een wenkende kans op de 1-2 liggen door van dichtbij over te mikken. SKRD was nu alleszins veel scherper dan voor de rust.

Na een goed kwartier kwam de thuisploeg weer boven water en Degrendel kon prima redden op poging van Perrault. Aan de overzijde kreeg Descheemaecker nog een kans, maar Deloose redde. Even later toch 1-2 toen Baptiste Schmisser een vrijschop van Van de Velde onhoudbaar in de winkelhaak kopte. Het ging nu snel want uitblinker Van de Velde zette Prinsley Kimvwidi enkele minuten later op weg naar de 1-3.

De thuisploeg gaf de moed nog niet op en er was een prima reflex van Degrendel nodig op een kopbal van Van Ransbeeck. Waarna de knappe zes op zes niet meer in gevaar kwam.

Doelpunten: 8′ Heyvaert (str., 1-0), 49′ Van de Velde (1-1), 78′ Schmisser (1-2);82′ Kimvwidi (1-3)
KHO Wolvertem Merchtem:
Deloose, Christiaens, Willems, Daels, Van Ransbeeck (89′ Mpati), Vandevoorde (55′ Schoukens), Heyvaert, Quansah, Erbas (77′ Karaçay), Perrault en Hofman
SK Roeselare-Daisel A: Degrendel, Moyaert, Derieuw, Schmisser, Vandelannoitte, Van de Velde, Dejonghe, Bakelandt, Kimvwidi (89′ Hermans), Vanhuyse (66′ Van Heuverzwyn) en Descheemaecker (82′ Demeulenaere)
Scheidsrechter: Bonte
Gele kaarten: Vandelannoitte, Heyvaert (W), Daels (W)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites