SKRD A – KVE Aalter 1-3

28 januari 2023

SKRD A startte met dezelfde elf die vorige week in Wolvertem wonnen. Al in de eerste minuut trok Van de Velde er op rechts vandoor en vond Descheemaecker, die zijn kopbal niet voldoende kon richten. De bezoekers waren niet onder de indruk en trokken onmiddellijk zelf in de aanval, zodat het een pittige partij beloofde te worden. Beide teams gaven vol gas en het tempo lag dan ook vanaf minuut één heel hoog.

Alleen echt doelrijpe kansen bleven voorlopig uit. Van de Velde probeerde het van ver, maar Rogiest werkte in corner. Descheemaecker werkte een volgende hoekschop oop de bovenkant van de lat. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Zo kreeg Vercauteren plots een mooie kans, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle.

Een rampmoment dan voor SKRD A toen Schmisser dom balverlies leed en Hoornaert kon aanzetten en in het strafschopgebied onderuitgehaald werd door Derieuw: strafschop voor Aalter, rood voor Derieuw en 0-1 via Hoornaert meteen. SKRD was van slag en een minuut later kreeg Vercauteren een dot van een kans op de 0-2, maar hij mikte hoog over. Aalter bleef komen en nog even later moest Degrendel Hoornaert van een tweede treffer houden. Met 0-1 en een portie oplapwerk naar de kleedkamers dus.

De tweede helft begon met een lobbal van bezoeker Vercauteren op de bovenkant van de lat. Van de Velde haalde verrassend uit richting winkelhaak, maar Rogiest redde knap. SKRD A bleef met een man minder knokken en werd daarvoor beloond toen Sam Vanhuyse een vrijschop rechtstreeks in de winkelhaak krulde.

De bezoekers leken in het kader van de degradatiestrijd niet tevreden met dit ene punt en togen onmiddellijk opnieuw naar voren. Het werd een aantal keren bijzonder warm voor het doel van Degrendel. Aan zelf aanvallen kwamen de withemden nauwelijks nog toe. Een tweede bezoekende treffer kon niet uitblijven, en uiteindelijk was het opnieuw Hoornaert die het verdict velde. SKRD A perste er nog een laatste stormloop uit, maar kon de eerste nederlaag van 2023 niet meer verijdelen. Hoornaert maakte er in een leeg doel nog 1-3 van.

Doelpunten: 36′ Hoornaert (str., 0-1), 64′ Vanhuyse (1-1), 87′ Hoornaert (1-2), 90′ Hoornaert (1-3)
SK Roeselare-Daisel A: Degrendel, Moyaert (89′ Hermans), Derieuw, Schmisser, Vandelannoitte, Van de Velde, Dejonghe, Bakelandt, Kimvwidi, Vanhuyse (80′ Van Heuverzwyn) en Descheemaecker (46′ Demeulenaere)
KVE Aalter: Rogiest, Waegebaert, Van Der Cruyssen (85′ Sucaet), Dönmez, Hoornaert, Smessaert, Verplancke, Van Kerrebroeck, Vercauteren (60′ De Coninck), Janssens (75′ Van De Walle) en Vyvey
Gele kaarten: Waegebaert (A), Bakelandt, Van Kerrebroeck (A)
Rode kaart:
36′ Derieuw
Scheidsrechter: Allewaert

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites