SKRD A – KE Wervik 1-2

25 maart 2023

Derieuw was geschorst voor deze belangrijke West-Vlaamse derby. Van Heuverzwyn kwam in zijn plaats in de ploeg, waardoor Vandelannoitte een rijtje naar achteren schoof. Voorin kwam Kimvwidi in de ploeg ten nadele van Prinsier.

SKRD A had in de voorbije twee wedstrijden niet gescoord en snakte dus naar een doelpunt, met liefst een derde thuiszege erbovenop. Het begon alvast gretig maar Olievier liet zich niet verrassen op een verraderlijk voorzetschot van Vanhuyse en een dito vrijschop van Van de Velde. Aan de overkant knalde Vandepitte de eerste bezoekende kans in het zijnet. Toen Prinsley Kimvwidi het plots met een schuiver probeerde zag Olivier er niet zo goed uit en ging de bal onder hem door tegen de touwen. Een ideale start dus voor de thuisploeg.

SKRD A bleef nog even doorstomen en bij een volgende mooie aanval kon een thuisverdediger nog net in corner werken. Aan de overzijde moest Degrendel een kopbal van Vandamme met een heel knappe reflex in corner werken. Wervik kwam nu regelmatig de neus aan het venster steken en SKRD A liep regelmatig in de buitenspelval, zodat het moeilijker in de buurt van Olievier kwam. Iets over het half uur kwam de gelijkmaker er toch toen de thuisverdediging de bal niet goed wegkreeg en Vandepitte zonder pardon binnenknalde.

Wervik bleef op zijn beurt doordrukken en SKRD A had het lastig met de centers vanop de zijkant. De 1-2 kwam er echter niet via een center langs de zijkant, maar wel via een heel verrassend afstandsschot van Devacht, dat via de lat binnenging; Een complete ommekeer dus. Dezelfde Devacht kwam even later ongestraft weg na een gemene fout op de pas ingevallen Vanhulle. Minstens geel of zelfs rood was hier op zijn plaats geweest!  Nauwelijks vijf minuten op het veld moest de onfortuinlijke Vanhulle alweer vervangen worden en was SKRD A al twee van zijn drie vervangingen kwijt. Met een negatief gevoel naar de kleedkamers dus.

Na de rust moesten de witten op zoek naar het heilig vuur. Van de Velde trapte een vrijschop vanop een mooie positie naast en verder was het zoeken naar openingen in een solide bezoekende verdediging. SKRD A kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen zonder veel gevaar. Kimvwidi forceerde nog een kans, maar vond Olievier op zijn weg.

Op een tegenaanval van Vromant kon  Degrendel de 1-3 verijdelen. SKRD A probeerde nog wel, maar het bleef onmondig en leed zo een schadelijke nederlaag.

Doelpunten: 14′ Kimvwidi (1-0), 32′ Vandepitte (1-1), 40′ Devacht (1-2)
SK Roeselare-Daisel A:
Degrendel, Demeulenaere, Moyaert, Vandelannoitte, A. Defevere, Van Heuverzwyn (37′ G. Vanhulle, 44′ Prinsier), Dejonghe, Bakelandt, Van de Velde, Vanhuyse en Kimvwidi
KE Wervik: Olievier, E. Defevere, Lingier, Houthoofd, Vandepitte (79′ Vromant), De Gryse, Verlinde, Van Den Bogaerde, Devacht (88′ Vandeputte), Vandamme en Pante
Scheidsrechter: Van Gool
Gele kaarten: A. Defevere, Kimvwidi, Dejonghe

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.