SKRD A – KFC Eppegem A 2-0

30 april 2023

De vertrekkende Michiel Decleir mocht zijn eerste minuten in de nationale reeksen meepikken.

Bij Eppegem ontbraken heel veel spelers die er de voorkeur aan gaven om de bekerfinale van KV Mechelen vanop de tribune te volgen. De eerste bal op doel kwam verrassend genoeg toch van de bezoekers, maar gelukkig strandde het schot van Eki na drie minuten op de buitenkant van de rechterpaal. Aan de overkant kon Coudron net niet bij een opstuitende voorzet van Van de Velde. Diezelfde Van de Velde mikte kort daarna in het zijnet.

Geen van de twee ploegen had nog iets te winnen, en dat resulteerde in een eerste halfuur waarin het spel goed over en weer ging. Het meeste gevaar bleef echter wit-zwart gekleurd. Zo moest Grimaldi net voor halfuur alles uit de kast halen om Vanhuyse van de 1-0 te houden. Op de hoekschop die volgde kopte Derieuw niet zo ver naast. Op een vrije trap van Van de Velde mocht ook Coudron het vier minuten later met de kop proberen, ook nu weer zonder succes.

De 1-0 hing in de lucht, en na een nieuwe voorzet van Van de Velde vanop rechts moest de Eppegemse doelman zich dik tien minuten voor tijd uiteindelijk toch gewonnen geven toen Derieuw de bal slim liet lopen, en Emilio Coudron het leer in de korte hoek binnen schoof. Net voor de rust moest Decleir nog eens tussenbeide komen op een lob van Assalhi. Het was op dat moment de eerste Eppegemse bal op doel in een goeie vijfentwintig minuten tijd.

De tweede helft begon met een steekbal van Vanhuyse op Coudron. Die moest zich reppen om een Eppegemse verdediger van zich af te houden, en krulde de bal in alle haast langs de verkeerde kant van de paal. Na een actie langs de linkerkant kon Grimaldi met de voet Vanhuyse van de 2-0 houden.

In een wedstrijd waarin de spanning al lang weg was, kraakte Bakelandt een kwartier voor affluiten nog een schot na een aflegger van Kimvwidi. Het zou de vierde thuiszege niet meer in gevaar brengen, want na een actie op links deed Prinsley Kimvwidi er in de slotminuut nog een doelpuntje bij. Goed voor een negen op twaalf in de laatste maand, waardoor we het voorbije competitiejaar nu dus ook met een opgeheven hoofd achter ons kunnen laten.

Doelpunten: 33′ Coudron (1-0), 89′ Kimvwidi (2-0).
SK Roeselare-Daisel A: Decleir, Demeulenaere (51′ Dejonghe), Moyaert, Derieuw, Defevere, Vandelannoitte, Van de Velde, Vanhuyse (67′ Libbrecht), Bakelandt, Kimvwidi en Coudron (78′ Prinsier).
KFC Eppegem A: Grimaldi, G. Shkreli, Verbesselt, Yangassa, Caluwé, Osango, Chelha, Benhamman, Eki, Okitakula (73′ F. Shkreli) en Assalhi
Gele kaarten: Vandelannoitte.
Scheidsrechter: Bonte.

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.