UR Namur – SK Roeselare 2-1 (n.v.)

19 augustus 2023

De wedstrijd tegen UR Namur vond plaats op de accommodatie van eersteprovincialer Spy. Als neo-eersteklasser startte de thuisploeg als favoriet. Het kreeg een eerste kans via Bangoura, die zijn schot op de bovenkant van de lat zag stranden. SKR kreeg de bal moeilijk te pakken en Depaepe moest een schuiver van Gendebien onschadelijk maken. Ook met een schot van Khaida wist de Roeselaarse doelman raad.

Halfweg de eerste helft begon SK een beetje boven water te komen, maar ondanks enkele mooie combinaties vloeiden daar geen kansen uit voort. Achterin hadden de withemden alles nu vrij goed op slot. Op een prima doorsteekpas van Van de Velde kon Vander Cammen Van Laere net te snel af zijn. Van de Velde probeerde het even later zelf van ver, maar hij mikte over het doel van Hera. SK kende nu een echt sterk moment, want op een nieuwe assist van Van de Velde dwong Van Laere doelman Herman tot een eerste redding.

We leken met 0-0 te zullen draaien, maar in de laatste minuut klom SK toch nog op voorsprong. Een Waalse verdediger lanceerde per abuis Vanhuyse, die de bal mooi breedlegde tot bij Jordi Van Laere, die de thuisdoelman geen schijn van kans liet. 0-1 dus na een genietbare eerste helft waarin SK een moeilijk openingskwartier kende maar daarna steeds beter in de match kwam.

Na de rust trok SK de goeie lijn door, zodat Namen moeilijk in zijn spel kon komen. Toch kreeg de thuisploeg de eerste kans, maar Depaepe stond pal op de kopbal van Iscaye. Dit gaf de Walen nieuwe moed, en bij een volgende mogelijkheid kregen ze de bal na een chaotische schermutseling niet over de lijn. Spanning troef in elk geval!

Aan de overkant glipte Van Laere op aangeven van Vanhuyse door de buitenspelval, maar een toegesnelde verdediger kon nog net een tweede treffer van de Roeselaarse spits verijdelen. Van de Velde plaatste de bal even later nipt naast. Het spel ging dus prima op en neer.

Na een opstootje met Dejonghe waarbij Fofana een domme reactie in huis had, mocht de thuisspeler gaan douchen. Het mannetje minder weerhield de thuisploeg er niet van om te blijven jagen op de gelijkmaker.

Op aangeven van Van Laere kreeg Vanhuyse op zijn beurt een counterkans, maar zijn schot was te licht om Herman te verrassen. Een schot van Van Laere werd afgeblokt in corner. Aan de overzijde werd het regelmatig warm op hoge ballen, maar de SK-verdediging bleef overeind.

De spanning bleef om te snijden en het was aftellen naar het laatste fluitsignaal. Twee minuten daarvoor wees ref Lemaire plots naar de stip toen Iscaye over de voeten van Depaepe struikelde toen de bal al lang weg was. Alalabang schoot het geschenk echter naast het doel. Er volgden nu nog een aantal bange minuten blessuretijd en in de allerlaatste daarvan lukte Iscaye alsnog de gelijkmaker. Een anticlimax meteen en loodzware verlengingen voor de boeg.

SK toonde alvast mentale weerbaarheid en begon goed aan die verlengingen. Een schot van Dejonghe ging over. De thuisploeg had in de achtervolging duidelijk een beetje op de adem getrapt en knutselde aanvankelijk geen goeie aanvallen meer in elkaar. Tot de ref alweer naar de stip wees na fout op Iscaye. Depaepe redde de strafschop van Dheur, maar was te vroeg vertrokken zodat Chenkam het op zijn beurt mocht proberen en nu wel scoorde in de slotseconde van de eerste verlenging.

Inb de beginfase van de tweede verlenging keek thuisspeler Chenkam tegen een tweede gele kaart aan zodat de Walen nu met 9 verder moesten. Ze kampeerden allemaal voor het doel van Herman. SK perste er nog eens alles uit, maar miste de nodige frisheid. De bal moest nog eenmaal goed vallen, maar deed dit niet. SK ging dus strijdend tenonder en werd niet beloond na een prima partij.

Doelpunten: 45′ Van Laere (0-1), 90+3′ Iscaye (1-1), 105′ Chenkam (str., 2-1)
UR Namur: Herman, Vander Cammen, Baudot, Fofana, Dheur, Besson (56′ Tashima), Bangoura (68′ Api-Kindanda), Alalabang, Iscaye, Khaida en Gendebien (31′ Chenkam)
SK Roeselare:  Depaepe, Damman (105′ Demeulenaere), Verkerken, Cordie, Defevere, Van de Velde (90′ Moyaert), Dejonghe, Bakelandt, Kimvwidi (84′ Derieuw), Vanhuyse (76′ Coppin) en Van Laere (90′ Libbrecht)
Scheidsrechter: Lemaire
Gele kaarten: Iscaye (N), Van de Velde, Alalabang (N), Chenkam (N), Dejonghe, Cordie, Depaepe, Defevere
Rode kaart: 66′ Fofana (N), 107′ Chenkam (N, 2 X geel)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites