SK Roeselare – Erpe-Mere United 3-1

9 september 2023

Kristof D’haene was onbeschikbaar, zodat Nicolas Daels zijn officiële competitiedebuut kon vieren. Vlak voor de wedstrijd viel Carlo Damman nog uit, zodat ook Marvin Dewaele kon debuteren. Net voor de aftrap schelde het oude lijflied ‘Sportkring Vooruit’ door de boxen.

De bezoekers toonden al onmiddellijk dat ze een taaie brok zouden zijn en Cordie pakte een vroege gele kaart. Erpe-Mere kreeg ook de eerste kans, maar de combinatie tussen Vanderbiest en Epolo liep op het laatste nippertje spaak. SK reageerde met een schot van Dejonghe over het doel van Gabriel.

Onder de loden hitte was het zoeken naar het echt goede ritme en naar doelkansen. Tot aan de eerste drankpauze kwamen die kansen er alvast niet. Ook na die drankpauze gaven de beide teams elkaar geen duimbreed toe. Een logische 0-0 na een kansenarme eerste helft dan ook.

De tweede helft begon met een prima aanval van en dito kans voor de bezoekers, maar Depaepe kon de poging van De Bruycker redden. Een serieuze waarschuwing meteen. Aan de overzijde glipte Van Laere op aangeven van Van de Velde door de buitenspelval, maar nu toonde Gabriel zich de sterkste. Twee kansen binnen de drie minuten dit keer, en dus al meer dan in de eerste helft.

SK vond nu beter de man, en iets voor het uur kwam het op voorsprong met een heel mooi doelpunt. Dewaele speelde op rechts Van de Velde vrij, die kruiste tot bij Van Laere, die kalm bleef en het leer perfect tot bij Robbe Bakelandt kopte die Gabriel geen schijn van kans liet. Ei zo na werd het even later al 2-0 toen Vanhuyse zich door de verdediging wurmde maar uiteindelijk toch Gabriel op zijn weg vond.

De strijd was nog lang niet gestreden want de bezoekers gingen volop op zoek naar de gelijkmaker. Plots kon SK de voorsprong toch verdubbelen toen Brice Verkerken een hoekschop van Van de Velde onhoudbaar tegen de touwen kopte. De buit leek binnen maar Vancutsem kopte op zijn beurt een hoekschop binnen en de spanning zat er weer in.

Dewaele ging op avontuur op de rechterflank en besloot in het zijnet. Na een scrimmage voor het doel van Depaepe zag Vanhuyse een scherpe tegenaanval stranden op de vuisten van Gabriel. Op corner van Dewaele kopte Cordie in het pak en na slecht uitverdedigen kon Brice Verkerken een gemakkelijke tweede van de avond scoren en meteen de spanning wegnemen.

Doelpunten: 59′ Bakelandt (1-0), 74′ Verkerken (2-0), 81′ Vancutsem (2-1), 88′ Verkerken (3-1)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Cordie, Verkerken, Defevere, Van de Velde (85′ Coppin), Dejonghe, Daels (72′ Libbrecht), Bakelandt, Vanhuyse (85′ De Meulenaere) en Van Laere
Erpe-Mere United: Gabriel, De Bremme, Dikanda (85′ Delmoittie), Van Der Haegen (60′ Cuyvers), Epolo, Lammens, Pauwels, Vinck, Vanderbiest, De Bruycker en Vancutsem (60′ Hendrickx)
Scheidsrechter: Allewaert
Gele kaarten: 
Cordie, Dewaele, De Bruycker (E), De Bremme (E)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites