SK Roeselare – KSC Blankenberge 1-1

17 september 2023

Voor de eerste thuisderby van het seizoen startte SK-trainer De Groot met dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Erpe-Mere United. Na een lekkere footlunch, een preparty en voorstelling van alle jeugdploegen zat de sfeer er onmiddellijk goed in.

Die sfeer kreeg onmiddellijk een domper toen Blankenberge al bij de eerste aanval kon scoren. Giovanni Longueville glipte door de buienspelval en legde de bal perfect in de voeten van Kékessy, die in een leeg doel kon besluiten. SKR voor het eerst op achterstand dus. Even later kon Longueville alweer ontsnappen, maar nu kon Depaepe met de voet redden. Maar serieus alarm alleszins in de Roeselaarse verdediging.

SKR kreeg de motor moeilijk aan de praat. Na balverlies in de bezoekende verdediging zond Van de Velde Van Laere op rechts op pad, maar de voorzet van de laatste richting Bakelandt was net te hard. De withemden gingen geleidelijk aan wel meer op de Blankenbergse helft spelen, maar daar zat alles potdicht. Toen Van de Velde zich tussen twee verdedigers wurmde, volgde na ruim 25 minuten de eerste echte kans, maar Skever redde knap. In de daaropvolgende fase kon Van de Velde nog eens deviëren, maar nu ging de bal naast.

Iets voor het half uur kwam de gelijkmaker toch op het bord. Daels liftte de bal mooi tot bij Sam Vanhuyse, die een weifelende Skverer te grazen nam met een schuiver in de benedenhoek. SK probeerde nu door te stomen en kreeg drie corners op rij, met telkens dreiging maar geen goal.

Na een knappe combinatie op rechts legde Vanhuyse breed tot bij Dejonghe, die net niet voldoende kracht op zijn schot kon zetten. Het bleef dus bij een 1-1-ruststand na een aarzelend openingskwartier en een beter vervolg.

Ook in de tweede helft kwam SKR niet al te scherp uit de kleedkamers. Het temo lag iets te laag om te bezoekende verdediging in verlegenheid te brengen. Op een tegenaanval ontsnapte Kékessy nog eens, maar hij besloot nu naast het doel van Depaepe. Gianni Longueville pakte met een pegel uit, Depaepe redde.

SK had het dus helemaal niet onder de markt en kon nauwelijks kansen creëren. Was het de warmte, of waren het de hoge verwachtingen, maar de echte schwung geraakte er niet in, ondanks hard labeur van de withemden. De gevaarlijkste fasen kwamen er zelfs aan de overkant met nog een plaatsbal van Gianni Longueville nipt naast het doel van Depaepe.

Van SK-zijde was het wachten op die ene kans die er normaal nog zou moeten komen. Die kwam er eerst min of meer voor Van de Velde, maar vanuit een moeilijke positie kon hij niet op doel koppen. Op aangeven van invaller Hallaert kwam Van de Velde ook nog eens in schietpositie, maar nu werd het schot afgeweerd in corner. Van de Velde bediende op zijn beurt ook nog eens Hallaert, maar nu was de bal luttele centimeters te ver. Derieuw probeerde het dan maar van buiten het strafschopgebied en kende brute pech toen zijn pegel op de lat landde. Bakelandt verscheen nog eens voor Skverer die kon redden. Dit alles in de laatste vijf minuten.

Scoren zat er niet meer in en meteen was het eerste puntenverlies van het seizoen een feit.

Doelpunten: 5′ Kékessy (0-1), 29′ Vanhuyse (1-1)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Cordie, Verkerken, Defevere, Van de Velde (90′ Libbrecht), Dejonghe (83′ Derieuw), Daels, Bakelandt, Vanhuyse (84′ Hallaert) en Van Laere
KSC Blankenberge: Skverer, De Wulf, Gianni Longueville, Neto, Kékessy (85′ Vanhaecke), Savaete, Van De Water, Giovanni Longueville, Wouters (61′ Neu), Decloedt en Belpaire
Scheidsrechter: Hillewaere
Gele kaarten: Daels, Dewaele, Belpaire (B), Dejonghe, Van Laere, Depaepe

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.