KV E. Aalter – SK Roeselare 0-4

23 september 2023

De tweede verplaatsing van het seizoen was meteen ook een van de dichtste naar het Aalterse kunstgras. Cordie moest verstek geven door blessure en werd vervangen door Derieuw in een verder ongewijzigde basiself.

SK nam een uitstekende start want al in de derde minuut kon Jordi Van Laere een assist van Van de Velde verzilveren. Een ideaal scenario dus. Even later was het ei zo na al 0-2 maar Bakelandt zag zijn kopbal, alweer op aangeven van Van de Velde, door een verdediger van de lijn geveegd.

De thuisploeg had aanvankelijk moeite met het strakke tempo, maar knokte zich in de wedstrijd en kwam rond het kwartier een paar keer dreigen. Op een scherpe counter met prima doorsteekpas van Vanhuyse scoorde Jordi Van Laere echter een tweede keer. SK toonde zich dus bijzonder goed bij schot!

De gretige bezoekers bleven domineren en op flankvoorzet van Dewaele kopte Van Laere nipt over. Kapitein Dejonghe kopte op zijn beurt naast. Van de Velde haalde nog eens verrassend uit van ver, Rogiest kon redden. Het bleef dus bij 0-2 na een heel dominante eerste helft.

Aalter begon met twee nieuwe spelers en nieuwe moed aan de tweede helft en kwam aanvankelijk een paar keer opzetten. Bij SK was het nu even wachten op het eerste gevaar. Van de Velde kon plots uithalen, Rogiest redde knap, Daels mikte de rebound over.

Op een snelle thuisprik stelde Hoornaert Depaepe op de proef, maar de laatste redde uitstekend, waarna Bonsu de rebound naast plaatste. Aan de overkant besloot ook Van Laere nipt naast op assist van Van de Velde. Dit was maar uitstel want na Aalters balverlies mikte Jordi Van Laere de bal van net buiten het strafschopgebied pardoes in de winkelhaak.

SK stoomde nu door en nadat Bakelandt zijn schot vanop links gestopt zag door Rogiest stond wie anders dan Jordi Van Laere op de goeie plaats om de 0-4 binnen te koppen. Even later leek de kwieke Roeselaarse spits op weg naar zijn vijfde goal, maar nu kon Rogiest in corner werken. Daels kopte nog naast op hoekschop.

De jonge Hallaert kende nog brute pech toen hij eerst op de paal besloot en daarna net naast. Met 0-4 was het echter ook welletjes voor de tweede uitzege van het seizoen.

Doelpunten: 3′ Van Laere (0-1), 17′ Van Laere (0-2), 62′ Van Laere (0-3), 67′ Van Laere (0-4)
KV E. Aalter: Rogiest, Waegebaert, Van Der Cruyssen (46′ De Smul), Hoornaert, Smessaert, Van De Walle, Vercauteren, Pieters, Vyvey, De Cock (46′ Bonsu) en Seynaeve
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Derieuw, Verkerken, Defevere (71′ De Meulenaere), Van de Velde, Dejonghe, Daels, Bakelandt, Vanhuyse (71′ Libbrecht) en Van Laere (80′ Hallaert)
Scheidsrechter: Desmet
Gele kaarten: Defevere, Seynaeve (A)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.