SK Roeselare – KVC Jong Lede 2-1

30 september 2023

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen kwam KVC Jong Lede naar Schiervelde. De Oost-Vlaamse club boekte vorige week haar eerste overwinning tegen Avanti Stekene en hoopte op dat elan verder te gaan. Onze jongens wilden hun goede vormpeil bevestigen en begonnen de partij met dezelfde elf die vorige week met 0-4 gingen winnen in Aalter.

SK begon de wedstrijd met balbezit en zocht geduldig naar doelgevaar. De bezoekers rekenden op snelle tegenprikken en zetten vrijwel meteen Depaepe aan het werk met een aantal snelle uitbraken over de rechterflank. Aan de overzijde liet scheidsrechter Vanden Eede oogluikend een aangeschoten handbal toe in de zestien van Jong Lede. Onze jongens probeerden dan maar via een uitgemeten voorzet van Van de Velde, maar de kopbal van aanvoerder Dejonghe spatte uiteen op de dwarsligger. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een stilstaande fase mocht Bauwens van dichtbij aanleggen en schoot hij de bal onhoudbaar in de linkerhoek van het doel.

Amper twee minuten later werd onze topschutter Jordi Van Laere knap vrijgespeeld en schoot hij de gelijkmaker tegen de touwen! Dat kunstje deed hij ei zo na nog eens over toen hij nog eens twee minuten later alleen voor de bezoekende doelman verscheen, maar die snelde eerst naar de bal. Nog voor het halfuur werd de scheve situatie helemaal rechtgezet, wanneer Van de Velde met een hakje drie bezoekers in de wind zette en Sam Vanhuyse de verdiende voorsprong hard in doel schoot. Ook hij kreeg twee minuten later de kans om zijn kunstje nog eens over te doen op aangeven van Bakelandt, maar de bezoekende doelman redde – opnieuw – de meubelen.

Het bleef nu kansen regenen van onze jongens. Doelpuntenmakers Van Laere en Vanhuyse verschenen vlak voor de rust nog eens alleen voor Meulewaeter, maar Vanhuyse miste zijn schot voor een quasi leeg doel. Ook de bezoekers staken nog eens voorzichtig hun neus aan het venster, maar de 2-1-voorsprong bleef op het bord staan aan de rust.

Net als in de eerste helft kwam ook na de pauze het eerste doelgevaar van Jong Lede. Tot twee keer toe ging de bal net naast. Aan de overzijde verdween een kopbal van Derieuw enkele centimeters over doel. Ondanks duidelijk overwicht van SK ging het er nu harder aan toe in de duels. Er was een snelle reflex en beenveeg van Depaepe nodig om de voorsprong vast te houden, nadat de bezoekers op een stilstaande fase nog eens in de zestien van Roeselare waren geraakt.

Jong Lede verdapperde en kwam nu geregeld oprukken. Hoe meer de bezoekers echter kwamen aandringen, hoe meer ruimte er ook kwam voor SK. Dat leverde bijna een doelpunt op voor Van de Velde, maar ook hij zag de lat in de weg liggen van een doelpunt. Ook de grensrechter gooide even later roet in het eten, toen hij een mooie lob van Vanhuyse afkeurde voor buitenspel.

Onze jongens speelden in het slot nog enkele grote kansen bij elkaar. Zo was er de ingevallen Hallaert die net een voetje te kort kwam en Van Laere die doelman Meulewaeter op zijn weg vond. Meteen de laatste twee wapenfeiten van de partij. SK Roeselare wint verdiend met 2-1 van KVC Jong Lede.

Doelpunten: 23′ Bauwens (0-1), 25′ Van Laere (1-1), 29′ Vanhuyse (2-1)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Derieuw, Verkerken, Defevere, Van de Velde (84′ Hallaert), Dejonghe (61′ Cordie), Daels, Bakelandt, Vanhuyse (84′ Libbrecht) en Van Laere
KVC Jong Lede: Meulewaeter, Bauwens, Favoreel, Taptchou Kouamou, Rosschaert, Van Peteghem, Hornick, Dierickx (64′ Suma), Enow (79′ Verkimpe), Heremans en Ringoet (84′ Van Hauwermeiren)
Scheidsrechter: Jacques Vanden Eede
Gele kaarten: 77′ Enow (L), 90′ Van Hauwermeiren (L)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites