KFC HO Kalken – SK Roeselare 1-1

5 november 2023

Op het smalle maar best gezellige Kalkense terrein moest SK na vier matchen zonder dringend op zoek naar een  doelpunt. Derieuw en Daels waren geblesseerd, Dewaele en de jonge De Meulenaere stonden aan de aftrap. Al vrij vroeg was het bijna van dat toen Van Laere zich mooi vrijspeelde op rechts en kon doorspelen naar Coppin, die zijn deviatie nog net op een verdediger zag stranden. Nog even later stuurde dezelfde Van Laere De Meulenaere in het straatje en nu ging de bal luttele centimeters naast het doel. Een aardige start dus, maar zonder goal.

De thuisploeg reageerde met een schot van Cnockaert over het doel van Depaepe. Aan de overkant bleef SK regelmatig goed uitbreken, maar in het strafschopgebied was het telkens net iets te slordig. Het spel ging prima op en neer en Poppe mikte een opgelegde kans van dichtbij in de handen van Depaepe. Kalken drukte daarna even door en dreigde op een aantal hoek- en vrijschoppen.

SK kwam er nu nog slechts zelden goed uit. Toen Verkerken te laat en foutief tackelde op Bonny kon Neve de thuisploeg vanop de strafschopstip op voorsprong schieten. Even later kon Cnockaert helemaal alleen op doel af. Nadat hij Depaepe al voorbij was, mikte hij alsnog naast. In schril contrast tot de openingsminuten moest SK het spel nu helemaal ondergaan. Depaepe moest een pegel van Poppe onschadelijk maken. Aan de overzijde besloot Van de Velde te zwak in de handen van Smekens. Op assist van Van Laere miste dezelfde Van de Velde zijn schot even later compleet. Met 1-0 en grote kopzorgen naar de kleedkamers dus.

Na de rust moest SK de deur wel openzetten en Knockaert holde onmiddellijk achter een kans aan. Hij mikte naast. Op aangeven van Dewaele kreeg Coppin een prima kopkans, maar ook hij knikte naast. SK probeerde nu druk te zetten en kende ook nog eens brute pech toen Bakelandt op de deklat besloot. Van de Velde probeerde het met een krulbal die naast het doel van Smekens landde. Na een mooie assist van Vanhuyse probeerde Tibo Van de Velde het nu eens met een lage schuiver van ver buiten het strafschopgebied en hij deponeerde die perfect in de hoek. Een dikverdiende gelijkmaker alleszins en het eerste SK-doelpunt na maar liefst 480 minuten (of zes uur)!

Na mooi samenspel met Van de Velde dook Van Laere voor doel op, maar Smekens kon in corner werken. Op die corner kopte Dejonghe net over. Smekens redde even later een kopbal van Van de Velde. De meeste kansen voor een wilskrachtig SK dus, maar het bleef oppassen geblazen voor Kalkense tegenprikken. De thuisploeg kwam in het slotkwartier weer forser opzetten en in de SK-verdediging was het alle hens aan dek. In de slotminuten moest Depaepe nog de meubels redden op een verraderlijk schot van Heirewegh.

Een verdiend punt uiteindelijk na een spannende partij met nogal wat kansen aan beide zijden.

Doelpunten: 33′ Neve (str, 1-0), 65′ Van de Velde (1-1)
KFC HO Kalken: 
Smekens, De Wilde, Aps, Van Der Eedt, Neve (86′ Keisers), Buyl, Baes, Heirewegh, Poppe (86′ De Brabander), Cnockaert en Bonny
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Cordie (85′ Hallaert), Verkerken, Defevere, Van de Velde, Dejonghe, Bakelandt, De Meulenaere (90′ Demeulenaere), Coppin (59′ Vanhuyse) en Van Laere
Scheidsrechter: De Win
Gele kaarten: Van de Velde, Cordie, Dejonghe, Van Der Eedt (K), Keisers (K)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites