SK Roeselare – K. E. Wervik 0-1

12 november 2023

Na vijf matchen op rij zonder driepunter snakte de volledige SK-familie naar een zege in de traditioneel uiterst moeilijke en geladen derby tegen Eendracht Wervik, dat twee punten meer telde dan de wit-zwarten. Er was alvast flink wat volk op een sfeervol Schiervelde.

De jonge Libbrecht verving de geschorste kapitein Dejonghe en voorin kreeg Vanhuyse de voorkeur op Coppin. Na een rustige start was de eerste kans na dik tien minuten voor SK. De Meulenaere zette mooi vanop links tot bij Van Laere, die zijn schot door een verdediger afgeblokt zag. Na een mooie combinatie met Van de Velde op rechts zwiepte Dewaele voor in de handen van Olievier. Aan de overkant kon Cordie Lingier van een mooie kans houden.

Beide teams schuwden de risico’s, en echt veel pit zat er niet in de match. Na enig geharrewar kreeg Wervik plots een strafschop toen Dewaele Lingier onnodig onderuithaalde. Van Den Bogaerde zette zich achter de bal en verschalkte Depaepe. Alweer een opdoffer voor SK, dat op zoek moest naar schung en even later ook Cordie geblesseerd zag uitvallen.

De withemden moesten zwoegen maar kregen geen echte greep op het middenveld en bijgevolg ook geen kansen. 0-1 dus na een slappe eerste helft.

Na de rust was het hopen op een scherper SK. Op counter was de eerste kans nu voor de bezoekers, Depaepe kon de poging van Lingier redden. Op aangeven van De Meulenaere kreeg Van Laere een reuzenkans, maar hij liet de bal te ver van de voet glippen en Van Exem kon wegwerken. Hier zat veel meer in voor de Roeselaarse spits. Van de Velde probeerde het even later van ver, zonder problemen voor Olievier.

SK zette nu toch meer druk naar voren. Dit zette de deur open voor bezoekende tegenprikken en op een daarvan kopte Vandepitte over. Even later moest Depaepe opnieuw redden op poging van Lingier.

Olievier redde een kopbal van Verkerken op corner, waarna Hallaert de rebound in de tribune jaste. Toen Libbrecht foutief gestopt werd net binnen het strafschopgebied legde de ref de bal er net buiten. Van de Velde krulde de vrijschop over. SK probeerde dus wel, maar het echte geloof ontbrak. Defevere liep nog achter een kans aan, maar Olievier redde.

2 op 18 dus voor een compleet onmondig SK, dat zich dringend moet herpakken.

Doelpunten: 29′ Van Den Bogaerde (str., 0-1)
SK Roeselare:
Depaepe, Dewaele, Cordie (34′ Hallaert), Verkerken, Defevere, Van de Velde, Bakelandt, Libbrecht (76′ Coppin), De Meulenaere (67′ Demeulenaere), Vanhuyse en Van Laere
K. E. Wervik: Olievier, Vandelannoitte, Defevere, Van Exem, Lingier (72′ Vandamme), Houthoofd (67′ Yi Dewilde), Vandepitte (72′ Vandeputte), Verlinde, Van Den Bogaerde, Ye Dewilde en Pante (76′ Prinsier)
Scheidsrechter: Desmet
Gele kaarten: Hallaert, Van de Velde, Vanhuyse, Verkerken

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites