Welkom aan trainer Dieter Lauwers!

2 december 2023

Het hing al even in de lucht, maar enkele uren voor het duel tegen Elene Grotenberge, is het nu ook officieel: Dieter Lauwers wordt onze nieuwe trainer! Alvast hartelijk welkom aan oude bekende Dieter, die in Beveren woont en een Roeselaars voetbalverleden heeft aan de zijde van zijn oom en ‘sk-legende’ Peter Dousy.

Dieter Lauwers: “Ik groeide op in Moorsele, maar belandde als jonge snaak via mijn opa toch bij SK Roeselare, omdat nonkel Peter daar speelde en ik altijd mee ging kijken.. Ik was wel een stuk jonger, maar op een gegeven moment zaten wij toch samen in de A-kern, naast niemand minder dan de huidige T2 Kurt Vercamp. Bij de kleintjes startte ik als veldvoetballer, maar na een tweetal jaar ging ik onder de lat staan. Ik schopte het tot de reserven van SK en verving de geblesseerde Danny Couvreur ooit nog in de A-ploeg voor de Beker van België. Ik raakte dan helaas zelf ook geblesseerd en verhuisde daarna naar achtereenvolgens Moorsele, Dosko Beveren, Rekkem en E. Hooglede, waar ik op mijn 31e – nu 20 jaar geleden – stopte als actieve voetballer.”

“Ik bleef in het wereldje actief en werd eerst keepertrainer van Dosko Beveren en even later assistent van hoofdtrainer Nigel Smith. Dan volgde Torhout KM met achtereenvolgens de U17, de beloften en een half jaar de eerste ploeg, die ik dan verliet voor de dames van Club Brugge. Volgden toen nog 5 jaar Oostkamp en tot vorige week was ik aan mijn vierde seizoen Wielsbeke bezig.”

“Of het niet raar is om leider Wielsbeke te verlaten voor wat momenteel een middenmoter in dezelfde reeks is? Absoluut wel, en het was helemaal geen gemakkelijke beslissing omdat ik mij bij Wielsbeke ook echt wel goed voelde. Ik had daar eerder al te kennen gegeven dat het er mijn laatste seizoen zou zijn, maar dit is toch vroeger geëindigd dan verwacht. Het is altijd mijn droom geweest om eens naar SK Roeselare terug te keren en nu kon ik de trein niet laten passeren. Want stel dat SK nu iemand anders aantrok en alles liep gesmeerd, zou het maar logisch zijn dat ze dan na het seizoen niet weer zouden veranderen. Ik waag dus de sprong, en de ironie van het lot wil dat we over twee weken al tegen Wielsbeke spelen, wat voor mij zeker een vreemde wedstrijd zal zijn.”

“Om het vat clichés te openen zullen wij er door keihard te werken vanzelfsprekend alles aan doen om hier de sportieve kentering te verwezenlijken. De seizoensstart bewees dat er heel wat potentieel zit en ik zie onder andere een aantal heel gretige jongeren. Aan de staf nu om weer een hecht geheel te kneden waarin iedereen op elkaar kan rekenen.”

“In het dagelijks leven geef ik informatica aan het SIVI in Torhout, en ’s avonds kan ik mij dan volop op SK concentreren! Ik neem alleszins met veel goesting de uitdaging aan!”

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites