Nieuwjaarsbabbel met voorzitter Alexander Verduyn

12 januari 2024

Alexander Verduyn is aan zijn tweede seizoen als voorzitter van SK Roeselare bezig en wil de voltallige SK-familie een gelukkig, gezond en sportief 2024 wensen. Hij maakt meteen ook eens een stand van zaken op van het piepjonge SK Roeselare anno 2024.

Een gezonde, stabiele en schuldenvrije vereniging

Alexander Verduyn: “Ik ben een bijzonder gelukkig man dat we nog geen drie jaar na de opstart, toen SV Roeselare Jeugd en VK Dadizele fusioneerden tot SK Roeselare-Daisel, tot een heel gezonde, stabiele en schuldenvrije vereniging uitgegroeid zijn. Dit niet in het minst door de ongelooflijke inspanningen van alle medewerkers en onontbeerlijke sponsors, die we allemaal heel dankbaar zijn! Het huwelijk met VK Dadizele duurde niet lang, maar de splitsing is heel goed verlopen en op beide locaties is er nu een club met stevige fundamenten.”

“De opstart was absoluut niet gemakkelijk, want we moesten zo goed als vanaf nul herbeginnen. Gelukkig bleven tal van voorname medewerkers ons trouw, zowel op vlak van jeugdbestuursleden, coördinatoren, trainers, kantine- en andere medewerkers. We hebben een enorme veerkracht kunnen tonen en dit heeft de curator ervan overtuigd om de jeugd een kans te geven om een doorstart te nemen. Een kans die we met beide handen grepen, wat mij nog altijd trots maakt. We hebben de negativiteit die rond de club hing kunnen ombuigen en een dreigende leegloop van jeugdspelers kunnen voorkomen. En ondertussen krijgen wij massaal veel aanvragen van jeugdspelers die bij ons willen komen spelen, omdat onze jeugdwerking nog steeds een uitstekende naam heeft.”

Ik kan alle medewerkers en sponsors niet genoeg bedanken! Zij zijn samen met de spelers en supporters de ziel van de grote SK-familie!

“Ook de bestaande hoofd- en jeugdsponsors zijn ons steeds trouw gebleven, waarvoor we heel dankbaar zijn. Met de inbreng van Geert Cool en enkele medewerkers uit Winkel kunnen we nu nieuwe stappen vooruitzetten. Op bestuurlijk vlak werken we nu ook de structuur van de club nog verder uit, onder andere rond veiligheid en sponsoring. Onze businessclub telt al 50 leden en de footlunches kennen telkens een grote opkomst met 150 eters of meer. De mensen komen bij ons netwerken en dragen ondertussen een steentje bij tot de groei van de club. Daarnaast hebben we een heel trouwe aanhang en voel je wel dat het voetbal in Roeselare weer leeft”

“Een heel mooi beeld dus en dit willen we zo houden. Onze ambitie is om op een gezonde manier gestaag verder te groeien, zonder stappen over te slaan.”

Sportief

“We startten het seizoen met steile ambities en na onze 13 op 15 leek het er even op dat we die helemaal zouden waarmaken. Toen volgde echter een mindere periode die ons weer met beide voetjes op de grond zette. Als voorzitter was het dan een van de minder plezante taken om de trainer te ontslaan omdat we er niet in slaagden om een kentering in te zetten. Rots in de branding Kurt Vercamp stond toen samen met Christophe en Pedro klaar om te depanneren en deed dit zoals voorheen uitstekend. Dan volgde een enigszins vreemde wending met de overname van de trainer van een reeks- en gouwgenoot, maar zowel wijzelf als Dieter Lauwers wilden die uitdaging aangaan en we zetten dan ook de stap.”

“Met de drie aanwinsten die sportief verantwoordelijke Patrick Rotsaert uit Winkel meebracht, denk ik dat we nog steeds ambities mogen tonen. De titel lijkt ver weg, maar in het systeem met periodekampioenschappen kun je nog steeds op een eindronde mikken. En daarin weet je nooit wat er gebeurt! We gaan er zondag in Blankenberge alleszins vol goesting tegenaan!”

“Wat mij ook trots maakt, is dat onze kern bestaat uit een mooie mix van ervaren spelers en jongeren, en dat die jongeren heel regelmatig speelkansen krijgen. Met Justin, Rune en Maxim hebben drie van hen al bijgetekend voor volgend seizoen en dat betekent dat we op dezelfde weg willen verdergaan.”

Jeugd

Hiermee komen we bij een van de stokpaardjes van de voorzitter. Alexander Verduyn: “Na het faillissement hadden we alleen nog de jeugd, en toen zijn hier echt wonderen verricht door alle medewerkers. We hebben het schip drijvende kunnen houden, de mensen bleven het vertrouwen bewaren en sindsdien zijn we alleen maar gegroeid. Jeugdvoorzitter Geert Deblaere, zijn uitgebreide bestuur, de TVJO’s, de jeugdtrainers en de vele medewerkers in kantine en langs het veld mogen nu trots zijn dat ze zowat 320 jeugdspelers tellen. Met onze opleiding willen we de beste IP-club van West-Vlaanderen worden en blijven! Volgend seizoen moet de jeugdlicentie hernieuwd worden, wat normaal geen enkel probleem mag worden, want we staan oneindig veel stappen verder dan drie jaar geleden.”

“In het hemelvaartweekend vindt de tweede editie van onze AGO Jeugdcup plaats. Vorig jaar mochten we net geen 150 ploegen verwelkomen en we waren daarmee met grote voorsprong het grootste tornooi in de provincie. Dit kun je alleen maar realiseren als je met een machtig team bent!”

Een duidelijk tevreden voorzitter dus, die verlangend uitkijkt naar de sportieve gang van zaken in 2024!

 

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites