KE Wervik – SK Roeselare 1-0

3 februari 2024

Voor de derby in Wervik kwam SK aan de aftrap met Daels in plaats van Libbrecht in een verder ongewijzigd elftal. Bij Wervik liepen zoals gewoonlijk nogal wat ex-SK- of SV-spelers rond, wat de derby altijd een extra pigment geeft.

De wedstrijd kende een vrij lange studieronde waarin SK aanvallend moeilijk op dreef kwam. Het eerste echte gevaar kwam er na ruim een kwartier voor de thuisploeg toen Dejonghe bijna zijn eigen doelman te grazen nam. Depaepe stond zoals zo vaak echter pal.

Na verloop van tijd stak SK af en toe de neus aan het venster, maar er was nog geen echte dreiging voor Olievier. Derieuw blesseerde zich na een onfortuinlijke tackle, waarna zowel hij als zijn tegenspeler Yinthe Dewilde niet meer verder konden. De pas ingevallen Libbrecht zag een schot afgeblokt door een thuisverdediger. SK had nu meer greep op het middenveld en vertoefde vaker op de Wervikse helft. Van de Velde krulde een vrijschop in het zijnet. Met 0-0 naar de kleedkamers na een voor SK vrij goede slotfase van de eerste helft.

Na de rust leek SK de goeie trend van ervoor verder te zetten, maar scoren bleek eens te meer een loodzware opgave. Na dik tien minuten haalde Vervaecke plots verrassend uit, Olievier kon in corner werken. Aan de overkant sprintte Verlinde er plots vandoor, maar zijn poging kon in corner gewerkt worden.

Het spel speelde zich nu voornamelijk op de Wervikse helft af en Olievier moest een schuiver van Van de Velde redden. Het bleef oppassen geblazen voor tegenprikken van de thuisploeg en Depaepe moest al zijn kunnen togen op een pegel van Yentl Dewilde.

Er volgden nu meer kansen, maar Depaepe toonde zich de baas over Vandeputte en Olievier over Deschilder. Kort voor tijd zweefde Olievier nog een vrijschop uit de winkelhaak. In de slotminuut was het plots toch nog raak aan de overkant toen Vandamme de rebound van een vrijschop kon afronden. Een bittere nederlaag dus voor SK, dat dit seizoen in geen enkele derby op verplaatsing kon scoren.

Doelpunten: 90′ Vandamme (1-0)
KE
 Wervik: Olievier, E. Defevere, Van Exem, Lingier (76′ Vandeputte), Houthoofd (84′ Vandamme), De Gryse, Verlinde, Van den Bogaerde, Yentl Dewilde, Pante en Yinthe Dewilde (37′ Vromant)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Verkerken, Derieuw (37′ Libbrecht), Defevere, Van de Velde (72′ Bakelandt), Dejonghe, Daels (58′ Vanhuyse), Deschilder, Vandendriessche en Vervaecke
Scheidsrechter: Bury
Gele kaarten: Derieuw, De Gryse (W), Verkerken, A. Defevere

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites