SK Roeselare – KV E. Aalter 2-1

10 februari 2024

Voor deze laatste wedstrijd van de tweede periode moest trainer Lauwers noodgedwongen met een onuitgegeven verdediging uitpakken, want Verkerken en Defevere waren geschorst en Derieuw en Cordie geblesseerd. Zo mocht het 19-jarige SK-jeugdproduct Milan Vandenabeele debuteren.

De trend leek onmiddellijk duidelijk: veel wit balbezit, verzorgd voetbal en zoeken naar openingen in een sterke bezoekende defensie. Na tien minuten haalde Van de Velde verrassend uit en belandde de bal via de vuist van Rogiest op de kruising. Pech. Aan de overzijde moest Depaepe een poging van Rushiti met de voeten redden.

Aalter liet zich trouwens helemaal niet onbetuigd, want Depaepe moest nu ook een schuiver van Hoornaert in corner werken. Het ging goed op en neer. Ook Vanhuyse ging zijn kans, Rogiest redde.

Onder de aanhoudende reden zakte de match na een sterk en snel openingskwartier een beetje in elkaar omdat beide verdedigingen zonder veel problemen de bovenhand hielden. Plots kreeg bezoeker Rushiti een open kans voor doel maar hij mikte over. Er volgde onmiddellijk een tegenkans voor Van de Velde, die naast schoot. Net voor de rust was het toch nog bijna raak toen Rogiest een schot van Van de Velde met de vuist kon afwenden en ook Vervaecke de rebound van dichtbij niet voorbij de bezoekende doelman kreeg. In de volgende fase haalde Mathieu Vervaecke toch zijn gram toen hij de bal aangespeeld kreeg van Van de Velde, kalm bleef, nog een verdediger omspeelde en laag in de hoek afrondde. Met een verdiende 1-0 naar de kleedkamers dus.

Onmiddelllijk na de rust kreeg SK een strafschop toen Pieters onnodig aan de mouw van Vanhuyse ging hangen. Fries Deschilder trapte de elfmeter perfect in de hoek en SK op rozen.

Aalter gaf zich nog niet gewonnen en Van Buyten besloot van dichtbij naast. SK ving de bezoekers nu geduldig op, maar benutte de countermogelijkheden niets steeds optimaal, zodat de spanning toch nog in de match bleef. En toen Hoornaert plots door de verdediging glipte en simpel kon afwerken, hadden we weer helemaal een match.

Om een of andere reden stokte het aanvalsspel bij SK en moest de verdediging dus steeds op de hoede blijven. Dejonghe probeerde het van ver maar mikte naast. In de slotminuut moest reservedoelman Demeyere nog als veldspeler komen opdraven voor Vervaecke. Hallaert kreeg nog een kans, maar zijn schot werd in corner gewerkt. Het was daarna nog even bibberen maar de vierde opeenvolgende thuiszege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Doelpunten: 45′ Vervaecke (1-0), 49′ Deschilder (str., 2-0), 80′ Hoornaert (2-1)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Vandenabeele, Bakelandt, Libbrecht (77′ Daels), Van de Velde (72′ Demeulenaere), Dejonghe, Deschilder, Vandendriessche, Vanhuyse (72′ Hallaert) en Vervaecke (90′ Demeyere)
KV E. Aalter: Rogiest, Van De Cruyssen, Rushiti (53′ Bonsu), Hoornaert, Smessaert,  Verplancke (82′ Coens), Vercauteren, Pieters, Vyvey, Seynaeve (68′ Neirynck) en Van Buyten
Scheidsrechter: Bonte

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites