Erpe-Mere United – SK Roeselare 2-2

18 februari 2024

Regen en wind op het best wel mooie kunstgrasterrein van Erpe-Mere, maar helaas zonder enige tribune of beschutting voor de supporters. Verkerken en Defevere keerden terug uit schorsing, Bakelandt en Vandenabeele verdwenen uit de ploeg.

Er was al vrij vlugge een knappe redding van Depaepe nodig toen Laurent alleen voor hem opdaagde. SK reageerde met een afstandsschot van Dewaele, ver naast en over het doel van Gabriël.

Bij de volgende thuiskans was het na goed tien minuten wel raak toen ook Lyase van ver uithaalde en Depaepe kansloos liet. Een slechte start dus voor SK. Zoals steeds zocht wit-zwart zijn heil in verzorgd voetbal, maar tot grote kansen leidde dit niet. Van de Velde besloot eens voorlangs vanop rechts, en op links kon Vandendriessche aan de tweede paal niet voldoende kracht op een kopbal zetten.

Iets over het half uur probeerde Van de Velde het nog eens, maar Gabriël had geen moeite met het schot. Even later kreeg Vervaecke een reuzenkans maar hij stak de bal te dicht bij Gabriël, die zo toch nog in corner kon werken. SK kwam dus wel heel regelmatig opzetten, maar was compleet onmondig.

Kort voor de rust beging Depaepe een strafschopfout op Laurent, Lammens zette de penalty om en bracht zijn ploeg op een dubbele voorsprong. Meteen een aartsmoeilijke opdracht voor de tweede helft om de openingsmatch van de derde periode nog enigszins te redden.

Veel Roeselaars balbezit in het begin van de tweede helft, maar het bleek op het smalle veld uiterst moeilijk om door de compacte thuisverdediging te geraken. Op een scheroe tegenprik van de thuisploeg trof D’Hauwer de paal. Marmitte mocht plots helemaal alleen op Depaepe af, maar hij besloot naast het doel.

SK bleef proberen maar de versterkte thuisdefensie speelde in een zetel en er kwamen geen kansen. Een goed kwartier voor tijd maakte Alexander Embrechts zijn debuut voor Sportkring. De tijd tikte ondertussen genadeloos weg en SK bleef breien zonder enige dreiging. Op aangeven van Verkerken kreeg Vandendriessche nu toch een kans, maar hij besloot voorlangs.

In de voorlaatste minuut kon Tibo Van de Velde toch nog de aansluitingstreffer binnenkrullen. En jawel, op aangeven van dezelfde Van de Velde kon Fries Deschilder twee minuten later de gelijkmaker prikken. Een verrassende apotheose dus en op de valreep toch nog een punt in de eerste match van de derde periode. Met een toch nog enigszins tevreden gevoel terug naar Roeselare dus.

Doelpunten: 11′ Lyase (1-0), 43′ Lammens (str., 2-0), 89′ Van de Velde (2-1), 90′ Deschilder (2-2)
Erpe-Mere United
: Gabriël, Delmoitie, Dikanda, Lammens, Laurent (68′ Epolo), Matthijs, Beerens, Pauwels, Marmitte (78′ Van Der Haegen), Vinck (46′ D’Hauwer) en Lyase (85′ Cuyvers)

SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Verkerken, Defevere, Libbrecht (74′ Embrechts), Dejonghe, Van de Velde, Deschilder, Vandendriessche, Vanhuyse (66′ Bakelandt) en Vervaecke (56′ Hallaert)
Scheidsrechter: De Voldere
Gele kaarten: Depaepe

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites