SK Roeselare – KFC Wambeek Ternat 2-2

24 februari 2024

Embrechts en Coppin kwamen in de ploeg ten koste van Dejonghe en de geblesseerde Vanhuyse. Defevere pakte al na 30 seconden geel. Dat was nog niet het ergste, want de vrijschop na die fout mondde uit in een corner van Marchoul, die door De Koster binnengekopt werd. SK dus meteen op achtervolgen aangewezen tegen een team dat in vijfde versnelling gestart was.

De withemden hadden even nodig om van deze tik te bekomen en het duurde dan ook een tijd voor Geerts aan het werk mocht. In het eerste half uur hoefde hij zelfs helemaal niets te doen, omdat SK maar geen openingen vond. De eerste dreiging kwam er op een vrijschop van Van de Velde, die nipt naast het doel zeilde.

Na mooi samenspel tussen Van de Velde en Deschilder kreeg Vervaecke de eerste echte kans, maar Geerts redde. Iets meer Roeselaarse druk in het slotkwartier van de eerste helft, maar toch met grote kopzorgen naar de kleedkamers, zeker nadat De Koster in de slotminuut een vrijschop van Marchoul binnenkopte.

Na de rust was het van moeten, maar de sleutel om de versterkte bezoekende defensie te ontgrendelen bleek zo moeilijk te vinden. Van de Velde probeerde het van ver, Geerts werkte in corner. Op assist van dezelfde Van de Velde kopte Janis Coppin al na vier minuten de aansluitingstreffer binnen, zodat er nieuwe hoop was.

SK kwam nu veel scherper voor de dag en drukte de bezoekers op de eigen helft. Deschilder dwong Geerts tot een nieuwe redding. Na een goed kwartier moest SK het tempo weer een beetje laten zakken en had de bezoekende verdediging de zaak weer beter onder controle.

Toen Hallaert een verre vrijschop voorbij de tweede paal weer voor doel kon brengen, kon een Wambeekse verdediger net op tijd redding brengen. Aan de overzijde schoot El Abed rakelings naast.

De tijd tikte genadeloos weg en tien minuten voor affluiten stond de 1-2 nog steeds op het bord. Het was hopen op een slotoffensief, maar de beste krachten leken verspeeld. Op voorzet van Defevere kopte Daels naast. Hallaert kreeg nog een kans, maar liet de bal net iets te ver van de voet glippen. Even later kende dezelfde Hallaert geluk toen Molemans zijn voorzet in eigen doel werkte. Hallaert probeerde het even later nog eens zelf, maar zijn schuiver ging naast. Ook bij een ultieme schermutseling voor het doel van Geert raakte de bal er niet meer in.

Een schrale twee op zes dus bij het begin van de derde periode.

Doelpunten: 2′ De Koster (0-1), 45′ De Koster (0-2), 49′ Coppin (1-2), 88′ Molemans (own-goal, 2-2)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Verkerken, Defevere, Libbrecht (46′ Bakelandt), Embrechts, Van de Velde, Deschilder, Vandendriessche (79′ Daels), Vervaecke (64′ Hallaert) en Coppin
KFC Wambeek Ternat: Geerts, De Koster, Smits, Herssens (81′ Deneef), Marchoul, Samutondo, Heyvaert, El Abed, Kaba, Molemans en Allachi
Scheidsrechter: Bouché
Gele kaart: 
Defevere, Verkerken, Heyvaert (W), Dewaele

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites