SK Roeselare – KVK Westhoek 2-0

10 maart 2024

Veel volk op Schiervelde voor de derby tegen de competitieleiders. De wedstrijd kende een lange studieronde waarin beide teams elkaar voorzichtig aftastten.

Iets voor het kwartier de eerste opschudding toen Eggermont in het uiterste hoekje van het strafschopgebied Deschilder onderuithaalde. Fries Deschilder zette de penalty zelf om en dit keer dus een vrij vroege voorsprong voor SK. De wit-zwarten gingen nu even op dit elan verder en Deschilder schotelde Vandendriessche een prima kans voor, maar het schot van de Roeselaarse spits was te zwak.

Westhoek reageerde met een verrassende verre poging van Eggermont, die in corner ging. SK probeerde de bal goed rond te spelen, maar in de beslissende acties liep het vaak net fout, zodat er nog slechts weinig kansen volgden. De bezoekers worstelden met hetzelfde probleem. Van de Velde probeerde het van ver, maar mikte over. In een schermutseling voor het Roeselaarse doel zag Degels zijn schot afgeblokt.

Na een goeie combinatie kwam Deschilder in een kansrijke positie, maar hij schoof de bal naast het doel van Duthoit. Met een nipte voorsprong naar de kleedkamers dus.

De tweede helft begon met een goed schot van bezoeker Scholaert in de handen van Depaepe, die even later een poging van Guenoune met de voet moest redden. Westhoek begon dus vrij scherp aan de tweede helft, en voor SK was het oppassen geblazen.

Aan de overkant ging een voorzet van Vandendriessche eerst voorlangs, waarna Van de Velde de kans kreeg en hoog over mikte. SK ging op zoek naar een tweede treffer, maar zoals voorheen liep het meestal net fout bij de laatste pas. De spanning bleef dus in de heel aangename wedstrijd. SK had nu echt de bovenhand en Van de Velde probeerde het nog eens, maar Duthoit stond pal. Na een prima collectieve aanval kreeg Dewaele een mooie kans, maar hij besloot naast. Er was nog eens appel voor handspel van een bezoekende verdediger, maar de ref wilde van geen liefde weten.

Toen Timon Vandendriessche op aangeven van Deschilder plots door de buitenspel glipte en de ver uitgelopen Duthoit omspeelde, kon hij de 2-0 simpel binnentikken. De verdiende zege voor een wilskrachtig SK kwam daarna niet meer in gevaar.

Doelpunten: 15′ Deschilder (str., 1-0), 83′ Vandendriessche (2-0)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Verkerken, Embrechts, Defevere, Van de Velde (80′ Libbrecht), Dejonghe, Bakelandt, Deschilder, Vandendriessche (85′ Coppin) en Vervaecke (80′ Cordie)
KVK Westhoek: Duthoit, Lorthiois, Eggermont (46′ Bayunga), Préseaux (80′ Kasmi), Guenoune, Scholaert, Degels, Mourmanne, Hermant (16′ Vandemaele), Gallo en Kullaj
Scheidsrechter: Desmet
Gele kaarten: Gallo (W)

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.