SK Roeselare – KVV Sint-Denijssport 4-1

24 maart 2024

In een match die absoluut gewonnen moest worden om de eindrondekansen gaaf de houden startte trainer Lauwers met het ‘nieuwe’ spitsenduo Van Laere – Hallaert.

Het eerste gevaar was voor de bezoekers. Het schot van De Rudder week af op een Roeselaars been en ging rakelings naast het doel van Depaepe. SK was, zoals wel vaker in het begin van de match, niet te goed wakker en ook de volgende mogelijkheden waren voor Sint-Denijs. Van Lerbeirghe en Dekeyser raakten niet voorbij Depaepe. Na ruim een kwartier dook Van Lerbeirghe nog eens voor doel op, maar de toegesnelde Embrechts kon redding brengen.

SK moest zich letterlijk in de match knokken en kon dat niet beter doen dan bij de eerste doelkans te scoren toen Vandendriessche de bal perfect op het hoofd van Jordi Van Laere schilderde. Het eerste doelpunt voor de Roeselaarse spits meteen na een vrij lange afwezigheid wegens voetblessure. SK probeerde nu door te stomen, maar Van de Velde besloot naast. Het balbezit was nu helemaal voor wit-zwart. Nu was het zoeken naar de nodige precisie in moeilijke winderige omstandigheden.

De 2-0 hing nu voortdurend in de lucht, maar toch bleef het ook oppassen geblazen voor bezoekende counters. Na balverlies in de bezoekende verdediging speelde Hallaert Van Laere aan, maar een verdediger kon er nog net een voetje tussensteken. Met een krappe 1-0 naar de kleedkamers dus.

De tweede helft begon met een nieuwe kans voor Van Laere, op aangeven van Van de Velde. De Jonghe redde knap. Bakelandt probeerde het met een verre streep, De Jonghe redde opnieuw. Aan de overkant mikte Dekeyser van dichtbij over.

Na slecht uitverdedigen van de bezoekers kon Vandendriessche zijn tweede assist van de dag afleveren. Justin Hallaert werkte van dichtbij binnen. Sint-Denijs gaf zich nog niet gewonnen en Van Lerbeirghe besloot rakelings naast. Dit waa maar even uitstel, want op aangeven van Dekeyser nette dezelfde Van Lerbeirghe plots toch de aansluitingstreffer en de buit was dus nog lang niet binnen. Onmiddellijk hierna kreeg Bakelandt een dot van een kans maar hij trapte de bal naast de verkeerde kant van de paal.

Vandendriessche zag een afgeweken schot net naast zeilen. SK kreeg nu veel ruimte en moest daarnaast steeds op zijn hoede blijven, want Sint-Denijs bleef komen. Depaepe moest met een prima ingreep de meubelen redden toen Van Lerbeirghe alleen voor hem opdaagde. Een uiterst belangrijke redding meteen, want bij de volgende Roeselaarse actie schotelden invallers Vervaecke en Libbrecht Aron Defevere de 3-1 voor. Zelfs nu was de match nog niet voorbij want Van Lerbeirghe miste nog een opgelegde kans toen hij alweer alleen voor doel kwam. Op assist van Vervaecke maakte Timon Vandendriessche er nog 4-1 van, en toen was het pleit helemaal beslecht.

Een ruime zege voor een dit keer heel effciënt SK dus.

Doelpunten: 19′ Van Laere (1-0), 54′ Hallaert (2-0), 64′ Van Lerbeirghe (2-1), 84′ Defevere (3-1), 91′ Vandendriessche (4-1)
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Embrechts, Verkerken, Defevere, Van de Velde (81′ Libbrecht), Bakelandt, Deschilder, Vandendriessche, Van Laere (67′ Cordie) en Hallaert (81′ Vervaecke)
KVV Sint-Denijssport: De Jonghe, Crevits (86′ Velleman), Dupont, Bouchaala (63′ Appiah), Dekeyser (89′ Vanlangenhove), Praet (86′ Arican), Langeraert, S. Van de Velde, L. Van de Velde, Van Lerbeirghe en Derudder
Scheidsrechter: Allcock
Gele kaarten:
Embrechts, Cordie

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites