KVC Jong Lede – SK Roeselare 0-2

28 april 2024

Een wijziging bij SK voor deze uiterst belangrijke slotwedstrijd: Dewaele kwam na blessure terug in de ploeg ten koste van Libbrecht. De Roeselaarse supporters waren talrijk op post. De wind waaide ongemeen fel over het vrij open terrein. Niet onmiddellijk de ideale omstandigheden dus.

Na nauwelijks vier minuten werd het al even warm voor het thuisdoel, maar de keeper kon de bal in twee keer grabbelen. Het was knokken geblazen en mee door de felle wind moeilijk om de bal lang in eigen rangen te houden. Bakelandt probeerde het kort na elkaar met twee lage schuivers, maar zonder succes.

Aan de overkant moest Depaepe met de voeten redden tot Jelle De Crick tot tegen de lijn doorstootte. Op aangeven van Bakelandt kreeg Daels een mooie kopkans, maar Bosteels redde knap. SK domineerde, maar de thuisploeg verdedigde massaal en het was moeilijk om erdoor te komen. Het was bovendien opletten geblazen voor snelle tegenprikken.

Zes minuten voor de rust klom SK plots toch op voorsprong toen Bosteels een bal van Daels niet goed onder controle kreeg en Justin Hallaert er als de kippen bij was om de rebound binnen te werken. Nog voor de rust werd het ook 0-2 toen Robbe Bakelandt een vrijschop van Van de Velde kon binnenlopen. SK dus op rozen!

Na de rust ging Jong Lede nog op zoek naar de aansluitingstreffer en het zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. SK bleef de bal goed rondspelen maar kon nog zelden echt dreigen. De bezoekers hadden de match wel perfect onder controle, en de supporters bouwden al een feestje.

Een feestje dat uitbundig verderging na het laatste fluitsignaal, want de eindronde was binnen!

Doelpunten: 39′ Hallaert (0-1), 45′ Bakelandt (0-2)
KVC Jong Lede: Bosteels, Bauwens, Favoreel, Taptchou, Rosschaert, De Waele (56′ Saidi), Van Poelvoorde, Jelle De Crick (68′ Rasschaert), Van den Eeckhout, Joren De Crick (85′ De Smet) en Verkimpe
SK Roeselare: Depaepe, Dewaele, Embrechts, Verkerken, Defevere, Van de Velde (84′ Libbrecht), Deschilder, Bakelandt, Vandendriessche, Daels (84′ Dejonghe) en Hallaert (72′ Vervaecke)
Scheidsrechter: Vermeesch
Gele kaarten: Favoreel (L)