Welkom Kristof D’Haene

14 juni 2023

Van een toptransfer gesproken: Kristof D’Haene, tot het eind van het pas afgelopen seizoen kapitein van eersteklasser KV Kortrijk, komt volgend seizoen bij SK Roeselare-Daisel voetballen. Begin dit jaar maakte de ondertussen 33-jarige (°6 juni 1990) Kristof D’haene bekend dat profvoetbal vanaf volgend seizoen niet langer een optie is wegens een aanhoudende heupblessure, die de combinatie van trainingen en wedstrijden op eersteklasseniveau veel te zwaar maakt. Amateurvoetbal zit er echter zeker wel nog in en dat wil de linkerflankspeler vanaf juli bewijzen op Schiervelde.

Kristof D’Haene werd geboren in Kortrijk en groeide op in Stasegem, waar hij zijn eerste voetbalstapjes zette. Bij de jeugd speelde hij verder nog bij RC Harelbeke, Exc. Moeskroen en van 2006 tot 2010 bij Club Brugge. Daarna maakte hij de overstap naar de A-kern van Cercle Brugge, waar hij tot 2015 actief was. De laatste acht jaren speelde Kristof bij KV Kortrijk, de club van zijn hart en zijn geboortestad, en hij blijft zich een echte ‘Kerel’ noemen. Bij Cercle en KV Kortrijk samen speelde hij meer dan 400 wedstrijden in eerste klasse, een aantal om u tegen te zeggen.

En straks dus bij SK Roeselare-Daisel, waar hij verenigd wordt met zijn boezemvriend Jenci Dejonghe! Kristof D’Haene: “Zeg wel dat Jenci mijn boezemvriend is. We trekken al vele jaren met elkaar op en zijn zelfs peter van elkaars kinderen. Nogal wat ploegen contacteerden mij toen profvoetbal niet langer een optie was, maar ik heb met plezier voor SK Roeselare-Daisel gekozen. In onderling overleg met de trainer zal ik hier de trainingen volgen en hopen dat het lukt met de heup nu er toch veel minder frequent getraind wordt dan in eerste klasse. Een of twee seizoenen amateurvoetbal moeten zeker nog lukken. En mijn karakter is er ook nog natuurlijk: ik ben gewend om voorop in de strijd te gaan en ook bij SKRD wil ik met plezier die rol van bezieler op mij nemen! Als ik onze kern bekijk, moeten wij aan de top van de rangschikking kunnen meedraaien. Nu ik geen prof meer zal zijn, zal ik ook op zoek gaan naar een job, maar eerst wil ik eens alles op een rijtje zetten en genieten van een beetje vakantie.”

“Als 18-jarige mocht ik bij Club Brugge onder Adri Koster bij de A-kern beginnen aan de voorbereiding van het seizoen. Hun oordeel was echter dat ik te klein was en na een match met de beloften tegen Cercle wist Ronny Desmedt van Cercle mij te overhalen om het daar te proberen. Met succes, want onder Bob Peeters mocht ik meteen aan de slag, en dan ook nog onmiddellijk Europees. Ik kende daar vijf heel mooie jaren, maar in het laatste jaar (2015) zakten we helaas, waarna ik naar KV Kortrijk overstapte en er echt ’thuiskwam’. Ik speelde er acht mooie seizoenen, en kon het laatste enkele maanden geleden afronden met een doelpunt tegen Union. Ik blijf in elk geval keiharde supporter van de Veekaa, maar zal me nu vooral op SK Roeselare-Daisel concentreren om deze nieuwe uitdaging tot een goed einde te brengen!”

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved.