Welkom Brice Verkerken

1 juli 2023

Met de 22-jarige centrale verdediger Brice Verkerken (°21 maart 2001, naam niet op zijn Engels uitspreken maar als Bris zoals in het Franse Fabrice) trekt SKRD een naaste buur van Schiervelde aan. Brice Verkerken: “Ik woon inderdaad nog bij mijn ouders in de Hoogleedsesteenweg net over de lichten van de Rijksweg, op dus maar op een paar honderd meter van Schiervelde, zodat ik gerust met de fiets naar de training zal kunnen komen. Wel een hele verademing na twee seizoenen van verre verplaatsingen naar Aalst en Boom. Ook voor mijn ouders en grootouders, mijn trouwste supporters. Mijn opa komt als 80-plusser trouwens nog regelmatig vrijwillig scheidsrechteren bij wedstrijden van de kleintjes op Schiervelde.”

“Ik startte bij E. Hooglede, maar verhuisde na een seizoen al naar KSV Roeselare, waar ik van 2007 tot 2010 speelde. Volgden toen een jaartje Club Brugge en vier seizoenen Torhout KM, waarna ik in 2015 naar KV Kortrijk overstapte en daar zes jaar lang bleef. Ik trainde de laatste drie jaar daarvan mee met de A-kern, en mocht een paar keer mee op de bank, maar tot officiële speelminuten kwam het niet. Mijn nieuwe ploegmaat Kristof D’Haene ontfermde zich bij KVK trouwens uitstekend over de jongeren, en ik zal blij zijn van hem hier terug te zien. En ook Robbe Bakelandt ken ik al vanop school en van bij de jeugd, we zijn echte vrienden geworden.”

“Van trainer Luka Elsner kreeg ik in 2021 de raad om iets lager te gaan spelen en ik belandde bij E. Aalst in tweede afdeling. Daar leerde ik onder druk en voor een enthousiast en fanatiek publiek spelen, wat ook op Schiervelde het geval zal zijn. Vorig seizoen dan ging ik in eerste klasse bij Rupel Boom spelen. Dat werd een tegenvaller en we degradeerden na een seizoen met veel ellende. Ik was er profvoetballer en combineerde dit met mijn studies bachelor Voedings- en dieetkunde aan de Vives in Brugge. Studies die ik op het eerste jaar na via afstandsonderwijs gedaan heb. In januari 2024 moet ik nog mijn eindwerk presenteren en dan heb ik normaal mijn diploma, waarna ik op zoek kan naar een geschikte job. Ook in de sportwereld is gezonde voeding een heel belangrijk item, en het spreekt mee echt wel aan om die twee te combineren.”

“Ik ben opgeleid als centrale verdediger, maar kan indien nodig ook als nummer zes uit de voeten. Ik beschik over een grote werkkracht en durf vanwege mijn grote gestalte wel eens meegaan op corner. Zo scoorde ik in Aalst als verdediger vier keer. Ik ben alleszins op en top gemotiveerd om het bij SKRD te maken en dan weer aan de weg naar boven te timmeren. De woorden van Luka Elsner indachtig moet dat zeker mogelijk zijn. Maar eerst concentreren op het komende seizoen nu, waaraan ik met volle goesting zal beginnen.”

 

ONZE SPONSORS

https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/potrell-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/hectaar-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/kw-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/midex-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/guyard-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/dema-160x160.jpg
https://skroeselare.be/wp-content/uploads/2022/12/ad-160x160.jpg

OVER SKR

logo 2 skr 2023 200 pixels

Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 Roeselare

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

Trefwoorden

All contents © copyright SKR. All rights reserved. Development by Bits N Sites